KINDAMUZIK.NET webzine

MURDER AT THE REGISTRY | FILED: ’93-‘03
CD, Strobelight/Indigo

Tegelijk met het zeer goede debuut van Frank The Baptist brengt Strobelight Records een tweede gothicrockhit in spé uit. Deze cd van Murder At The Registry is een verzamelaar met oud en nieuw materiaal. Liefhebbers van goth/deathrock in de Christian Death stijl kunnen blij zijn met deze cd. Murder At The Registry klinkt her en der net zo donker en theatraal als deze oer-gothic band in hun vroegste periode. Daarbij komt dat de zanger van Murder At The Registry ook nog eens net zo kan uithalen als Rozz Williams.

Dat de band niet alleen maar goede muziek heeft gemaakt in hun carrière is helaas ook te beluisteren op deze verzamelaar. Gelukkig zijn de suffe rocknummers in de minderheid en is het niveau van de death/gothrock tracks erg hoog.

‘Cupido’ en ‘Blessed Curse’ zijn fantastische stukjes theatrale deathrock die de tijd goed hebben doorstaan. Nieuwe nummers zoals ‘The Stolen Photograph’ en ‘The Creatures Are Having Fun…’ zijn uitstekend geschikt om de huidige generatie ‘so called’ gothrockers zoals Marilyn Nepson van de dansvloer te verdrijven. Dit riekt naar een gothrock revival.

Martijn van Gessel